Jotta huomenna olisi paremmin kuin tänään – SDP:n ratkaisuja kestävään tulevaisuuteen

Alta löydät puoluehallituksen esityksen SDP:n poliittiseksi ohjelmaksi 2023. Kun olet kirjautunut edustajanumerollasi sisään sivun oikeasta ylälaidasta, voit siirtyä alta kommentoimaan ohjelman eri osia. Voit kommentoida muutosesityksiä ohjelmaan kappaleittain painamalla kappaletta. Lähetettyäsi kommentin, kommentti on julkisesti luettavissa.

Johdanto

Muutoshaaste 1: Työn murros ja teknologinen kehitys

Muutoshaaste 2: Ihmisen toiminnan vaikutukset maapallolle ja siirtymä kestävään yhteiskuntaan

Muutoshaaste 3: Demokratian tulevaisuus ja yhteiskunnan vakaus

Muutoshaaste 4: Globaalin keskinäisriippuvuuden tulevaisuus

Muutoshaaste 5: Talousjärjestelmä ja yhteiskunnallinen eriarvoistuminen

Muutoshaaste 6: Rakennemuutos ja kaupungistuminen

Lopuksi

Alta voit ladata poliittisen ohjelman PDF:nä.

sulje kommentit
Riitta Ollila - Pirkanmaa

s.3315:
Oikeus kulttuuriin kuuluu kaikille asuinpaikasta, tulotasosta, fyysisistä ominaisuuksista tai kielitaidosta riippumatta. Tämä on näin oikein hyvä. Käytännössä nyky perusopetuksessa kulttuurin osuus on valitettavan  pieni. Kuitenkin kaikki lapset ovat siellä 9 vuotta. Taiteisiin ja kulttuurin tutustuminen jää useimmiten kotien varaan. Taiteen perusopetus on hieno ja hyvä mahdollisuus joillekin, mutta se ei mitenkään korvaa tai paikkaa perusopetuksen ankeutta ja mahdollisuutta tuoda kulttuuria kaikille. Koulut käyttävät liian vähän jopa maksuttomia mahdollisuuksia tutustuttaa lapset kulttuurin maailmaan. Yläkoulu aineopettajajärjestelmineen tuo omat vaikeutensa aikatauluineen esim. museo- ja muille vierailuille. Koulujen määrärahat eivät usien mahdollista taiteilijavierailuja tai esim. teatteriesityksiä kouluissa.
Luokanopettajien koulutuksessa taito- ja taideaineiden osuus on erittäin pieni. Kun vielä yläkoulussa nämä aineet ovat valinnaisia, näiden aineiden opettajia on jäänyt paljon työttömiksi.
Siis kulttuuri kuuluu kaikille, lukuun ottamatta perusopetuksen oppilaita!

sulje kommentit