Puoluekokous ei yhdy aloitteeseen.

Puoluekokous ei yhdy aloitteeseen.

Aloitteessa 145 esitetään, että perustetaan SDP:n viikkolehti digimuotoisena. Aloitteessa esitetään kahden toimittajan palkkaamista ja kulujen kattamista 30 euron suuruisella tilaajamaksulla.

SDP:n äänenkannattajia tällä hetkellä ovat Arbetarbladet, Viikko Pohjois-Karjala ja Demokraatti. Arbetarbladet ilmestyy verkkolehtenä. Viikko Pohjois-Karjalalla ja Demokraatilla on painetun lehden lisäksi verkkouutisointia. Lisäksi Demokraatilla on digitaalinen näköislehti, jonka vuositilaushinta on 68 euroa ja siihen voi saada SAK:n liittojen jäsenilleen tarjoamaa lehtisetelietua, jonka summa vaihtelee liitoittain.

Etenkin Demokraatti uutisoi verkossa päivittäin aktiivisesti politiikan tapahtumista Suomessa ja ulkomailla.

Poliittisten uutisten saaminen tarjolle mahdollisimman monelle sosialidemokraattisesta näkökulmasta on tärkeää, mutta aloitteen hyväksyminen tarkoittaisi merkittävää taloudellista panostusta tilanteessa, jossa emme tiedä, mitä puoluetuelle tapahtuu vuoden 2024 valtion tulo- ja menoarviossa.

146 SDP VIIKKOLEHTI

Kauklahden Sos.-dem.yhdistys ry:n jäsen Jarkko Rahkonen

Useimmat lehdet siirtyvät lähivuosina digitekniikkaan. Tämän vuoksi SDP:n tulee ottaa digitekniikka haltuunsa mitä pikemmin sitä parempi. Uusi tietotekniikka tulee laajaan käyttöön eikä mikään järjestö voi toimia ilman sitä. Olkaamme jälleen puolueiden edelläkävijöitä. VIIKKO Pohjois-Karjalassa on ansiokkaita yleispoliittisia kirjoituksia paikallisen aineiston lisäksi. Yhteistoiminnassa ko. lehden kanssa voitaneen suunnitella SDP:n digilehden sisältö palkkaamalla 2 toimittajaa pariksi vuodeksi. Tämän jälkeen digilehti kattaisi 30 euron vuositilausmaksulla kulunsa. Digilehtemme sisätäisi eduskuntatason, hyvinvointialueiden ja kuntien aineistoa. Lehdessä pitäisi olla nuorisoa, ay:ta ja eläkkeensaajia koskevia uutisia.

Kauklahden Sos.-dem.yhdistys ry:n jäsen Jarkko Rahkonen esittää, että

eduskuntavaalien kampanjoinnissa me aktiivijäsenet ja lukuisat kannattajamme jäimme kaipaamaan omaa lehteä. Omassa lehdessä saamme tiedot oikeassa muodossa julki ilman tahattomia tai tahallisia värityksiä. Tämän vuoksi esitän, että perustamme SDP VIIKKOLEHDEN diginä. Olen viimeisen sosialidemokraattisen lehden VIIKKO Pohjois-Karjala lehden pitkäaikainen tilaaja. Lehti ilmestyy myös diginä. Olen elämäntyöni tehnyt nykyaikaisen tietotekniikan avulla, joten tunnen digin mahdollisuudet. Yhteistyössä tämän lehden avulla voitaneen perustaa SDP VIIKKOLEHTI diginä.

Löydät tämän aloitteen aloitekirjasta sivulta 199


Kommentoi

Tietosuoja