Puoluekokous toteaa, että Suomi on jo International Holocaust Remembrance Alliance IHRA:n jäsen. Sosialidemokraattinen puolue tuomitsee ja on aina yksiselitteisesti tuominnut antisemitismin, rasismin ja näihin liittyvän vihapuheen kaikissa muodoissaan.

Puoluekokous ei yhdy aloitteeseen, mutta korostaa, että Sosialidemokraattinen puolue tuomitsee ja on aina yksiselitteisesti tuominnut antisemitismin, rasismin ja näihin liittyvän vihapuheen kaikissa muodoissaan.

– Muutosesitys 1

Uudenmaan Sosialidemokraatit ry · 1

Lisäksi Suomi on jo Kansainvälisen holokaustin muistoa kunnioittavan liiton, IHRA, jäsen

Kannattajat
  • Arja Alho

Suomi on jo IHRA:n jäsen. Aloitteen esittäjän perustelut komission huomautuksesta viittaa käytännössä määritelmän ulottamiseen lainsäädäntöön. Lainsäädäntöön ei ole tarvetta lisätä IHRA:n määritelmää, sillä Suomen rikoslainsäädännössä on jo kriminalisoitu käytännössä esimerkiksi holokaustin kiistäminen, joka tuomitaan usein kiihottamisena kansanryhmää vastaan. Suomen lainsäädännössä on useita rikosnimikkeitä, joilla vihapuheeseen voidaan puuttua ja lisäksi rangaistuksen mittaamisessa koventamisperusteena käytetään mm. rasistisia motiiveja.

114 SDP antisemitismiä vastaan

Helsinginniemen Sosialidemokraatit ry:n jäsen Jyrki Wahlstedt

Tämä aloite oli ehdolla viime puoluekokoukseen, mutta sitä ei silloin hyväksytty esitettäväksi. Viime puoluekokouksen jälkeen on selvää, ettei Suomi antisemitisminkään suhteen ole lintukoto. Huomattava on myös, että noin vuosi sitten Suomessa vieraillut EU:n antisemitismin torjunnan koordinaattori Schnurbein Suomea tähän samaan kehotti. Jälkiviisaana voisi todeta, että jos aloite olisi viime puoluekokouksessa hyväksytty, ei tuotakaan kehotusta olisi saatu. Vielä voisi todeta, että silloinen perustelu Suomen jäsenyydestä ei ollut perustelu, koska niissäkin järjestöissä tehtyihin päätöksiin pitää sitoutua. Jäsenyys itsessään ei merkitse kovin paljoa.

Helsinginniemen Sosialidemokraatit ry:n jäsen Jyrki Wahlstedt esittää, että

SDP sitoutuu puolueena IHRA:n antisemitismimääritelmään ja esittää Suomen sitoutumista siihen valtiona.

Löydät tämän aloitteen aloitekirjasta sivulta 163


Kommentoi

Tietosuoja