Puoluekokous yhtyy aloitteeseen siltä osin, että kuntien roolia työvoimapalveluissa vahvistetaan, henkilökohtainen palvelu taataan ja työvoimapalvelujen resursseja tulee kasvattaa pohjoismaiselle tasolle.

Puoluekokous yhtyy aloitteeseen siltä osin, että kuntien roolia työvoimapalveluissa vahvistetaan, henkilökohtainen palvelu taataan ja työvoimapalvelujen resursseja tulee kasvattaa pohjoismaiselle tasolle.

Aloitteessa esitetään, että jokaisella paikkakunnalla tai sen välittömässä läheisyydessä tulee olla työvoimapalveluja tarjoava yksikkö ja työntekijä. Lisäksi palvelut eivät saa keskittyä vain verkkoon, vaan henkilökohtainen palvelu on taattava. Työvoimapalveluihin tulee palkata lisää työntekijöitä ja palvelujen tulee huomioida jokaisen työttömän yksilölliset tarpeet.

SDP:n johtaman hallituksen ohjelmassa linjataan, että kuntien vastuuta työvoimapalveluissa lisätään. Vuonna 2020 käynnistyvät työllisyyden kuntapilotit, joissa kuntien vastuulle siirtyy noin 200 000 työtöntä. Lisäksi hallituskauden aikana valmistellaan pysyvä malli työvoimapalvelujen vastuun siirtämisestä kunnille. Työvoimapalvelujen henkilöstöresursseja vahvistetaan hallituskauden aikana noin 50 miljoonalla eurolla, jolla parannetaan mahdollisuuksia yksilöllisiin palveluihin. Tarkoitus on myös lakimuutoksella käynnistää palvelu nykyisen 2 viikon sijaan jo ensimmäisen 5 päivän sisällä.

32 Työvoimapalveluihin lisää resursseja

Siivikkalan Sosialidemokraattinen Yhdistys ry

 

Siivikkalan Sosialidemokraattinen Yhdistys ry esittää, että

Sosialidemokraattisen puolueen tulee saada työvoimapalvelut takaisin kuntiin. Jokaisella paikkakunnalla tai sen välittömässä läheisyydessä tulee olla työvoimapalveluja tarjoava yksikkö ja työntekijä auttamassa työttömyyden iskiessä. Palvelut eivät saa keskittyä vain verkkoon, vaan henkilökohtainen palvelu on taattava. Työvoimapalveluihin tulee palkata lisää työntekijöitä ja niiden tulee aktiivisesti tehdä etsivää työnhakua ja huomioitava jokaisen työttömän henkilön yksilölliset tarpeet työllistymisen edistämiseksi.

Löydät tämän aloitteen aloitekirjasta sivulta 78

  • Kesäkuu 2023

    Eduskunta päätti siirtää TE-toimistojen palvelut kunnille vuoden 2025 alusta. Tätä ennen on voimassa vuonna 2021 käynnistyneet kuntakokeilut. Vuonna 2020 TE-toimistoresursseja vahvistettiin 40 miljoonalla eurolla ja vuodesta 2022 lähtien pysyvästi 70 miljoonalla eurolla. Tämä tarkoittaa 1 200 lisävirkailijaa. Pohjoismainen työnhaun malli vahvistaa henkilökohtaista, räätälöityä palvelua.


Kommentoi

Tietosuoja