Puoluekokous yhtyy aloitteeseen siltä osin, että puolue sitoutuu kehittämään sovelluksiaan pitkäjänteisesti ja keskittämään palveluitansa. Puoluekokous ei kuitenkaan yhdy aloitteen osaan, jossa edellytetään tuomaan sovellus ladattavaksi sovelluskaupoista.

Puoluekokous yhtyy aloitteeseen siltä osin, että puolue sitoutuu kehittämään sovelluksiaan pitkäjänteisesti ja keskittämään palveluitansa. Puoluekokous ei kuitenkaan yhdy aloitteen osaan, jossa edellytetään tuomaan sovellus ladattavaksi sovelluskaupoista.

Aloitteessa esitetään, että puolue sitoutuu kehittämään sovelluksiaan pitkäjänteisesti ja keskittämään palvelunsa yhteen sovellukseen ja tuomaan sovelluksensa saataville yleisimpiin mobiilisovelluskauppoihin.

Puolue oli sitoutunut kehittämään Kansalaispaneeli-sovellusta yhteistyössä sen tarjonneen yrityksen kanssa. Kansalaispaneelin alustan tarjonnut yritys ajautui kuitenkin konkurssiin eikä kehitystyötä tai sovelluksen ylläpitoa ollut mahdollista jatkaa. Tästä syystä oli tarve miettiä uusia puolueelle sopivia ratkaisuja.

Verkkoselainpohjainen OmaSDP-sovellus lanseerattiin marraskuussa vuonna 2022. Sovellusta on mahdollista käyttää mobiililaitteella tai tietokoneelta. Puolue päätti toteuttaa sovelluksen verkkoselainpohjaisena, jotta se ei veisi tilaa puhelimen muistista ja sen käyttö olisi mahdollista myös muilta laitteilta. Tällä haluttiin mahdollistaa sovelluksen tarjoamien palveluiden käyttö myös niille jäsenille, joille sen käyttö puhelimelta ei ole luontevaa. Selainpohjaiseen sovellukseen päädyttiin myös siitä syystä, että tällainen oli tarjolla luotetun ja pitkäaikaisen yhteistyökumppanin ylläpitämänä, joka ylläpitää myös puolueen jäsenrekisteri- ja äänestysalustaa. Tämä mahdollisti myös erilaisten rajapintojen hyödyntämisen hyvin helposti ja edullisesti sovelluksen sisällä. Toiminnot, jotka yhteys jäsenrekisteriin ja äänestyssovellukseen mahdollistaa, ovat yhteystietojen tarkastelu ja päivittäminen, ehdokastietojen lisääminen sekä äänestäminen. Puolueen jäsenyystieto on erityisen suojattua tietoa, jonka vuoksi on tärkeää, että sovellukseen on kirjauduttava. Verkkosovelluksen kirjautumissivun voi tallentaa kuvakkeeksi mobiililaitteen näyttöön siten, että se näyttää ja käyttäytyy samoin kuin sovelluskaupasta ladattavat sovellukset. Ainoa ero on, että kirjautuminen täytyy tehdä uudestaan aina sovellukseen mennessä. Halutessaan jäsen voi kuitenkin tallentaa kirjautumistietonsa. SDP on sitoutunut kehittämään sovellusta innovatiivisesti entisestään myös jäsenistöltä saadun palautteen mukaan.

Tulevaisuuskanava, joka on verkkosivusto, pidetään puoluekokouksen 2023 yli omana verkkosivunaan. Tämän jälkeen Tulevaisuuskanava tullaan ennen seuraavaa puoluekokousta uudistamaan ja tuomaan puolueen verkkosivujen yhteyteen. Tavoitteena on kaiken kaikkiaan vähentää käytössä olevien alustojen määrää ja helpottaa näin palveluiden käyttöä.

153 Puolueen sovelluskehitykseen pitkäjänteisyyttä

Jyväskylän Työväenyhdistys ry

Puolueellamme on ollut käytössä monia sovelluksia kuten OmaSDP, Kansalaispaneeli ja Tulevaisuuskanava. Puolueen käyttämät sovellukset näyttävät vaihtuvan puoluekokouskausittain ja välillä yksittäisen jäsenen on vaikea pysyä muutoksissa perässä. OmaSDP-sovellukseen ei löydy omaa sovellusta vaan sinne kirjaudutaan selaimen kautta. Erityisesti mobiilikäyttöön oma sovellus olisi merkittävä helpotus ainaisen kirjautumisrumban helpottamiseen.

Jyväskylän Työväenyhdistys ry esittää, että

puolue sitoutuu kehittämään sovelluksiaan pitkäjänteisemmin, keskittämään palvelunsa yhteen sovellukseen ja tuomaan sovelluksensa saataville yleisimpiin mobiilisovelluskauppoihin.

Löydät tämän aloitteen aloitekirjasta sivulta 208


Kommentoi

Tietosuoja