Puoluekokous yhtyy tavoitteeseen kouluttaa uusia jäseniä, ja toteaa aloitteessa esitetyn kaltaisten toimenpiteiden jo olevan käynnissä.

Puoluekokous yhtyy tavoitteeseen kouluttaa uusia jäseniä, ja toteaa aloitteessa esitetyn kaltaisten toimenpiteiden jo olevan käynnissä.

Aloitteessa esitetään, että SDP ottaa käyttöön järjestötoiminnan ajokortti -koulutuksen uusille jäsenille.

Puolue on lanseeraamassa uuden jäsenen mobiilisovelluksen ja lisäksi piirit järjestävät uusille jäsenille koulutustilaisuuksia. Puolue tutkii vuosittain alle vuoden jäsenenä olleiden toiveita puoluetoiminnan kehittämiseksi. Vuoden 2020 tammikuussa julkistettiin SDP:n puolueosaston vuosiopas, joka ohjaa myös uudet luottamushenkilöt läpi puolueosaston sääntömääräisten tehtävien.

206 Järjestötoiminnan ajokortti

Hämeenlinnan Työväenyhdistys ry

 

Monissa puolueosastoissa on muiden vapaaehtoisvoimin toimivien yhdistysten tavoin osaavien, järjestötoiminnan tehtäviä ja lainalaisuuksia hallitsevien toimihenkilöiden vaje. Tarvitaan uusia nuoria toimijoita, joilla on valmiuksia ottaa vastaan osaston hallituksen jäsenyys sekä sen myötä tarvittaessa tulevat toimihenkilötehtävät. Toisaalta nuoria ei kiinnosta kurssimuotoiset järjestötoiminnan kurssit, joilla aiemmin on näihin tehtäviin koulutettu. Niiden sijaan tarvitaan mahdollisuus opiskella vaadittavia tietoja ja taitoja digitaalisesti.

Hämeenlinnan Työväenyhdistys ry esittää Tampereella kesäkuussa 2020 kokoontuvalle SDP:n  puoluekokoukselle, että

puolue ryhtyy kehittämään järjestötoiminnan ajokortti -koulutuksen. Digitaalisesti suoritettavan ajokortin tavoitteena tulee olla, että sen suorittaneella on valmiudet toimia puolueosastoissa erilaisissa järjestötoiminnan tehtävissä.

Löydät tämän aloitteen aloitekirjasta sivulta 387


Kommentoi

Tietosuoja