Puoluekokous ei yhdy aloitteeseen.

Puoluekokous ei yhdy aloitteeseen.

Aloitteessa esitetään, että SDP:n toiminnassa ei käytetä sanaa feminismi.

Puoluehallitus toteaa, että sosialidemokratia on humanistinen, feministinen, antirasistinen ja vähemmistöjen oikeuksia puolustava liike, jonka politiikassa ja toiminnassa kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia. SDP määrittelee feminismin pyrkimyksenä kaikkien ihmisten tasa-arvoon – sosialidemokraattisen politiikan tavoitteena ei ole vain epätasa-arvoisuuden kitkeminen, vaan myös epätasa-arvoon johtavien syiden poistaminen.

205 Feministi-sanasta luovutaan SDP:n sisäisessä kielenkäytössä ja ohjelmissa

Keravan Demarit ry:n jäsen Heikki Raittila ja Järvenpään Työväenyhdistys ry:n jäsen Arvi Herttua

 

SDP on jo Työväenpuolueesta alkaen ollut tasa-arvoa ajava puolue. SDP:llä on tasa-arvotyössä monia saavutuksia, mm. ensimmäinen nainen Tasavallan presidentin virkaan. Tarja Halonen valittiin kahdesti peräkkäisissä vaaleissa presidentin virkaan.

Feminismin ottaminen vaaliteeman kärkeen vuoden 2018 presidentin vaalissa, tarkkaan ottaen feministinen ulkopolitiikka – romutti SDP:n presidentinvaalityön ja samalla Tuula Haataisen mahdollisuudet 3.-4. sijalle vaalissa.

Sauli Niinistö sai 62,7 prosenttia äänistä. Hän jätti muut ehdokkaat kauas taakseen – Pekka Haavisto (Vihr.) sai 12,4 prosenttia, Laura Huhtasaari (PS.) 6,9 prosenttia, Paavo Väyrynen (valitsijayhdistys) 6,2 prosenttia, Matti Vanhanen (Kepu.) 4,1 prosenttia, Tuula Haatainen (SDP) 3,3 prosenttia, Merja Kyllönen (Vasemmisto liitto) 3 prosenttia ja Nils Torvalds (RKP) 1,5 prosenttia äänistä. Selittelyt vaalituloksesta oli absurdia kuultavaa.

Feminismi mielletään vihana miehiä kohtaan, feministinen liike on lähes pelkästään naisten käsissä, muutama ”vihtori” on saattanut nöyrästi mennä mukaan.

Ylen toimittaja Päivi Istalan (kommunisti), joka sunnuntaiset naistentunnit oli kyllästetty miesvihalla ja eritoten se kohdistui sosialidemokraattisiin miehiin, jotka haukuttiin pystyyn. Lopuksi toimittaja Istala painoi noin 10 sekuntia tunnaria, josta kuului: sika, sika, sika jne.

Edellä olevaan viitaten esitämme, että

SDP:n 46 puoluekokous päättää, että SDP:n käyttää jatkossa vain tasa-arvoa ja sukupuolten välistä tasa-arvoa, niin vaalityössä kuin ohjelmatyössäänkin.

Löydät tämän aloitteen aloitekirjasta sivulta 386


Kommentoi

Tietosuoja