Puoluekokous yhtyy aloitteeseen ja päättää, että puolue toimii aloitteessa esitetyn tavoitteen eteen.

Puoluekokous yhtyy aloitteeseen ja päättää, että puolue toimii aloitteessa esitetyn tavoitteen eteen.

Aloitteessa esitetään puolueen toimivan sen eteen, että Miina Sillanpäälle tulee ns. epävirallinen liputuspäivä, jolloin sisäministeriö suosittelee liputtamista.

Miina Sillanpää on merkittävä henkilö niin Suomen kuin suomalaisen työväenliikkeen historiassa. Hän oli yksi maamme 19 ensimmäisestä naiskansanedustajasta ja ensimmäinen naispuolinen ministeri. Häntä arvostettiin yli poliittisten rajojen ja hän teki politiikan lisäksi uraauurtavaa työtä toimittajana ja yhtenä suomalaisen ensikotitoiminnan perustajista.

Liputuspäivä Sillanpäälle nostaisi hänen tunnettuuttaan historiallisena henkilönä sekä osoittaisi hänelle hänen ansaitsemaansa arvostusta.

158 Miina Sillanpäälle liputuspäivä

Kauhajoen Sosialidemokraatit ry

Suomessa on virallisten liputuspäivien lisäksi 13 erilaista päivää, jolloin sisäministeriö suosittelee liputusta. Tänä vuonna myös Miina Sillanpään 100v. kunniaksi on päätetty suositella lipun nostamista salkoon 1.10.2016.

Sisäministeriön suosituslistassa ovat mm. miehet J.L. Runeberg, Mikael Agricola, J.V. Snellman, Eino Leino, Aleksis Kivi, Kustaa Adolf ja Jean Sibelius. Naisia tässä suosituslistassa edustaa ainoastaan Minna Canth.

Miina Sillanpää suurena vaikuttajanaisena ansaitsee päästä tälle suosituslistalle myös tulevina vuosina. Hän on suuresti vaikuttanut aikanaan naisten asemaan työelämässä sekä tehnyt paljon arvokasta työtä lasten hyväksi.

Kauhajoen Sosialidemokraatit ry esittää,

että puolue toimii sen eteen, että Miina Sillanpäälle tulee liputuspäivä.

Löydät tämän aloitteen aloitekirjasta sivulta 297

  • Heinäkuu 2020

    Asia ei ole edennyt.


Kommentoi

Tietosuoja